Peltokangas Kunnallisia tarinoita Raahesta

Valtuustoraportti: Plussatulos ei innosta aplodeihin

Raahen valtuuston viisituntisessa tilinpäätöskokouksessa (25.5.) plussatulosta kehuttiin vain vähän.

Kokouksen alkua oli aikaistettu puolella tunnilla, joten pitkää istumista saattoi odottaakin. Yli tunti tosin käytettiin pelkästään tiedoksi merkittäviin esittelyihin: ensin Lapset puheeksi -toimintamallista ja sitten Jokilaaksojen sote-tuotantorakenteesta, jonka valmisteluun otamme kantaa kesäkuun kokouksessa. Lapset puheeksi -kokonaisuus toimii kuulemma niin hyvin, että kokoukselle esiteltiin "uskomattoman hyviä" lastensuojelun toimintalukuja.

Kaupungin ja hyvinvointikuntayhtymän tilinpäätökset, arviointikertomukset ja henkilöstöraportit käsiteltiin kaikki enemmän ja vähemmän yhtenä asiana. Vasemmistoliitonkin ryhmäpuheenvuorot koskivat ristiin vähän kaikkea, ja päädyin lopulta pitämään ne molemmat.

Kaupungin tilinpäätös nousi hyviin lukemiin, mutta ei ihan omilla ansioilla. Kriittisimmän puheenvuoron piti Kokoomus, joka hoksautti kaupungin omien toimien vähäisestä vaikutuksesta tulokseen sataman pakkoyhtiöittämisen ja valtionosuusloton ohella. Vasemmiston puheenvuorossa muistutettiin kuntatalouden vähäisestä liikkumavarasta ja viestitettiin mustamultahallitukselle, että valtionosuuksien indeksejä ei pidä jäädyttää ja yhteisöverotuksen muutokset tulee kompensoida kunnille. (Hallitus taisi kuulla vain jälkimmäisen.)

Taloustilanteen ja muutaman aloitekäsittelyn jälkeen kuultiin vihantilaisvaltuutettujen kertomaa Vihannin yläkoulun sisäilmaongelmista. Pitkien kirjelmien sanomana oli, että kerta toisensa jälkeen vuosien aikana on annettu suosiotukset samoista toimenpiteistä ja niiden laiminlyönti on jatkuvasti pahentanut tilannetta. Nyt koulu vaikuttaa olevan sulkemiskunnossa. Rattaat pyörinevät nyt kaupungilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Taitaapa Raahessakin riittää velkaa ainakin omiksi tarpeiksi, vaikka tuleva atomivoimala tulokertymää paikkaisikin.
Paljonko Raahe hyötyi erostaan Siika-Pyhäjokialueen liitosta, muistaakseni yksimielinen päätös erosta.

Toimituksen poiminnat