Peltokangas Kunnallisia tarinoita Raahesta

Valtuustoraportti: Se kävi äkkiä

Alle tunnin mittaiseksi jääneessä kokouksessa 23.3. myytiin maata ja vastattiin kieltävästi kuntalaisaloitteeseen mainostaulujen siirtämisestä.

Ennen varsinaisia asioita kuulimme ajankohtaiskatsauksen kaupungin omistaman kiinteistöyhtiön toimitusjohtajalta. Konserniyhtiöiden lyhyet puheenvuorot valtuuston kokouksissa ovat hyvä uudistus, joilla lisätään valtuutettujen tietoa konsernin tilanteesta ja kehitysnäkymistä. Omistajaohjausta pelkät tiedonannot eivät sinänsä vielä vahvista.

Päätösasioissa myytiin kaupungin omaisuutta muutamalla sadalla tuhannella ja hyväksyttiin Kylmälahdenrannan tonttien hinnat. Tonttihintoja voi kuulemma pitää alhaisinakin, mutta minusta tärkeintä on saada tontteja myytyä ja alueita rakennettua – mieluiten tietysti muualta muuttavine asukkaineen.

Vastasimme lähes ilman keskustelua kuntalaisaloitteeseen, jolla haluttiin poistaa Rantakadun varrella olevat mainostaulut. Olen aloitteen tekijän kanssa samaa mieltä siitä, että vanhan kaupungin katukuvaan ei mikä tahansa sovi, mutta vilkkaan tien laidalla, torin ja puiston kupeessa taulut ovat juuri oikeassa paikassa. Kuten monilla paikkakunnilla, kaupunki ilmoittaa itse taulujen toisella puolella, ja niistä olen itsekin monta tapahtumaa bongannut. Itse kysyin tässä kohdassa, mihin mahtaa viitata aloitteen tekijän maininta kahden vuoden takaisesta aloitteesta, johon hän ei ole saanut vastausta. Kaupunginjohtaja lupasi selvittää asia.

Kokouksen mielenkiintoisin pätkä oli perussuomalaisen valtuutetun puheenvuoro luottamuksesta ja sen pettämisestä. Ilmeisesti kulisseissa kuohuu tai jossain vielä syvemmälle, sillä persujen ensi vuodeksi luvattu hallituspaikkakin on kuulemma jo kaupan. En usko, että vuodatus liittyi pelkästään eduskuntavaalien vaalilautakuntavalintoihin, joista puolue on valittanut muuallakin.

Facebookista voi lukea reaaliaikaista raporttia. Instagramiin laitoin kuvan kehittyneistä kasvisruokatarjoiluista. Semmoinenkin harvinaisuus nähtiin, ettei Vasemmistoliiton ryhmä jättänyt kokouksessa yhtään valtuustoaloitetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat