Peltokangas Kunnallisia tarinoita Raahesta

Raportti maakuntavaltuuston kokouksesta 2.12.2013

Pohjois-Pohjanmaan liiton valtuusto hyväksyi maakuntakaavan ensimmäisen vaiheen ja oman strategiansa.

Maakuntakaava on palasteltu eri vaiheisiin, joista nyt hyväksytyssä kaavassa käsiteltiin lähinnä liikepaikkarakentamista, tuulivoimaa ja turvesoita. Hävisimme vasemmistoryhmänä esitykset muutamien soiden tiukemmista käytettävyysmerkinnöistä sekä yhden peltomarkettipaikan poistamisesta. Tuulivoiman osalta kaavassa käytetään vähimmäisetäisyyksiä asutukseen, mutta noihin asioihin voi vielä kunnallisessa kaavoituksessa onneksi vaikuttaa.

Mielenkiintoista kokouksessa oli kuunnella perussuomalaisten turvetuottajien (tai ainakin asiasta paljon tietävien puheita) puheita sekä toisaalta valtuuston vihreitä, jotka tekivätkin useita esityksiä lähinnä kai siksi, ettei heillä ole paikkaa maakuntahallituksessa. Suuren enemmistön muodostavat keskustalaiset taas olivat aika huvittavia muistutellessaan välillä omiaan ryhmäkurin säilymisestä.

Kaksi kertaa vuodessa kokoontuva valtuusto on täynnä yleisimmän tason juhlapuhumista, mistä voi toki olla hyötyäkin. Esimerkiksi kun hyväksyimme liiton strategian, saimme ryhmänä minun esityksestäni lisättyä toiminta-ajatukseen kaksi sanaa, joita kukaan ei kehdannut enää tuolla tasolla vastustaa vaikka maakuntahallitukselle ne eivät olleet kelvanneet: nyt maakuntaliiton toiminnan tavoitteena on pohjoispohjalaisen ihmisen ja ympäristön hyvinvointi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat