Peltokangas Kunnallisia tarinoita Raahesta

Raportti maakuntavaltuuston kokouksesta 10.6.2013

Maakuntavaltuustossa opetellaan aluepolitikointia.

Ensimmäinen Pohjois-Pohjanmaan uuden maakuntavaltuuston kokous istuttiin maanantaina Oulunsalossa. Maakuntaliiton valtuusto on raahelaisittain sikäli poikkeuksellinen kokemus, että siellä on vihreidenkin edustajia toisin kuin Raahen valtuustossa.

Järjestäydyimme, valitsimme hallituksen ja vahvistimme tilinpäätöksen. Puheenjohtajaksi oli neuvoteltu Vasemmistoliiton oululainen kansanedustaja Risto Kalliorinne. Valinnan jälkeen hän puhui maakunnan yhteisen edun puolustamisesta puoluepolitiikan kustannuksella. Samaa toivoi pari muutakin puhujaa.

Kokouksessa käytettiin kaukosäätimiä, joilla ilmoittauduttiin läsnäoleviksi ja pyydettiin puheenvuorot. Äänetkin olisi kai annettu samoilla kapuloilla, jos yksimielisyys olisi rakoillut.

Keskusta käytti tilinpäätöksestä ryhmäpuheenvuoron, ja muutama kokeneempi valtuutettu kommentoi viime vuotta puheenvuoroissaan. Ensikertalaiset taisivat pysytellä hiljaa. Itse raportoin vaiheköyhän kokouksen Facebookissa.

Omat odotukset maakuntavaltuuston suhteen ovat koulutuksellisia. Aluepolitiikkaan perehtyminen on mielenkiintoista. Kiinnostavaa on nähdä, voiko maakunnallista päätöksentekoa ja edunvalvontaa tehdä niin ideologittomasti, kuin useissa puheissa toivottiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Seppo Vartiainen

Maakuntaliitot pitää lopettaa hyödyttöminä julkisien varojen tuhlaajina. Ovat täysin hyödyttömiä, politiikkojen palkkiovirkoja täynnä ja kuuluvat paikkaan johon haudataan entiset politiikot. Kalliiksi tulee kansalle.

Toimituksen poiminnat