Peltokangas Kunnallisia tarinoita Raahesta

Raportti kaupunginvaltuuston kokouksesta 25.2.2013

Valtuustossa tehtiin mielenkiintoisia aloitteita ja vedottiin Piehingin koulun puolesta.

Kaupunginvaltuuston kokousasiat eivät tällä kertaa herättäneet suuria intohimoja. Eniten aikaa käytettiin pelastustoimen kuntien välisen yhteistoimintasopimuksen esittelyyn. Opin kyllä paljon uutta pelastustoimesta ja riskien analysoinnista. Esimerkiksi kolarien keskittyminen tietylle alueelle voi nostaa alueen riskiluokitusta ja sitä kautta kunnan maksuosuutta. Raahen maksuja alentaa Rautaruukin oma palokunta, joka huolehtii tehdasalueesta.

Piristävin pilkahdus kunnallispolitiikan harmaudessa oli demariryhmän valtuustoaloite hyvinvointikuntayhtymän purkamisesta. Allekirjoittajia olisi löytynyt vasemmistoryhmästäkin, sillä suurimman omistajakunnan ääni kuuluu valitettavan huonosti kuntayhtymän päätöksenteossa. Syytä on tietysti myös raahelaisissa keskustalaispoliitikoissa, jotka vähät välittävät kaupunginvaltuuston päätöksistä ja linjailevat yhtymävaltuustossa miten haluavat. (EDIT: Myös Vasemmistoliiton poliitikot linjailivat kokouksessa Siikajoen terveysaseman säilyttämisen puolesta vaikka Raahen valtuusto oli lakkauttamisen kannalla). Viimeksi tämä nähtiin talousarviosta päätettäessä, kun kepulaiset vastustivat kuntayhtymässä kaupunginvaltuuston päättämää 500 000 euron lisäystä.

Itse esitin kirjallisen kysymyksen matkailutoimiston palveluista ja aukiolosta. Festarijärjestäjänäkin kiinnostaa, miten kaupunki turisteja ja muita tapahtumista ja kultturipalveluista kiinnostuneita palvelee.

Ennen kokouksen alkua piehinkiläislasten ja -äitien lähetystö kävi luovuttamassa adressin Piehingin kyläkoulun rakentamisen puolesta. Valitettavasti päätös on läpeensä poliittinen eikä sitä järkiperusteilla muuteta enää puoleen tai toiseen. Vasemmistoliiton toiveena on, että koulun rakentamisesta päätetään mahdollisimman pian eikä kyläläisten tarvitse odotella päätöstä enää kauempaa. Koulu rakennetaan vain, jos sen taakse saadaan laaja koalitio Keskustan ja Kokoomuksen rintamaa vastaan - ja siltikin kepun ryhmään tarvitaan särö jos toinenkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat